KORTINGEN OP KUNST & CULTUUR


De Ckaart biedt u elke twee weken nieuwe aanbiedingen Daarnaast kunt u voortdurend toegangskaarten winnen.


Kortingen krijgt u op uw bezoek aan musea, toneelvoorstellingen, musicals, muziekuitvoeringen, cabaret, enzovoorts. En kortingen op uw abonnementen, uw bezoeken aan kunstbeurzen, mooie kunstboeken, enzovoorts. De Ckaart maakt het mogelijk.

Elke twee weken krijgt u weer nieuwe aanbiedingen met kortingen. En elke twee weken kunt u weer andere toegangskaarten winnen. Culturele organisaties kunnen hun aanbiedingen hier opgeven.
Cultuur algemeen | Actuele kortingen

De Tachtigers zijn in de Stad. Komt u ook op 1 juli naar Delft!

De Tachtigers zijn in de Stad. Komt u ook op 1 juli naar Delft!


In en rond 1860 werd een generatie kunstenaars geboren die elkaar leerden kennen tijdens hun studententijd in de jaren tachtig. Ze wilden met hun kunst niets anders uitdrukken dan de kunst zelf, 'l'art pour l'art'. Dat deden ze door middel van proza en poëzie, schilderkunst en muziek. In deze bruisende lezing wordt van deze bijzondere groep jonge mensen uit de jaren tachtig van de 19e eeuw een levendig beeld geschetst. U ziet werk van schilders als Isaac Israëls, George Hendrik Breitner en Willem Bastiaan Tholen. Er wordt een satirisch gedicht van Frederik van Eeden voorgedragen en u komt te weten welke meedogenloze repliek Albert Verwey gaf op een gedicht van Willem Kloos. Tijdens de lezing van twee keer drie kwartier met een korte pauze is bovendien muziek te horen, van Nederlandse en buitenlandse Tachtigers, zoals Alphons Diepenbrock, Giacomo Puccini en Claude Debussy. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling 'Rumoer in de stad. De schilders van Tachtig' die van 14 april tot en met 5 november 2017 te zien is in het Haags Gemeentemuseum. Ckaarthouders krijgen 10% korting op de toegangsprijs van € 10,- aan de kassa. U wordt verzocht vooraf online te reserveren door het invullen van het formulier op de website onder vermelding van uw Ckaart nummer onder het kopje: 'vragen of opmerkingen'. Meer informatie over de lezing en uw online reservering vindt u op www.imagomusica.nl.

Bezoek het Nederlands Wijnmuseum inclusief proeverij met 25% korting!

Bezoek het Nederlands Wijnmuseum inclusief proeverij met 25% korting!


Verdwaal in de wondere wereld van wijn! U wordt rondgeleid in één van de oudste wijnhuizen die Nederland rijk is. Het wijnhuis beschikt over de grootste wijnkelders van Nederland. Een rondgang voert u langs rijen eiken fusten, die naast blinkende roestvrijstalen tanks in de moderne wijnbottelarij liggen. In het museum waant u zich als het ware op het terrein van een schattig château in Bordeaux. Het is een klein stukje Frankrijk nabij de Nederlandse Rijn. Tijdens de kelderwandeling is het indrukwekkend te zien hoe de honderdduizenden flessen in het donker in alle rust rijpen, tot van hun inhoud optimaal genoten kan worden. Na de rondleiding is er een proeverij van drie wijnen, waarbij ook de kunst van het proeven uitgebreid besproken wordt. Het geheel duurt ca. 1,5 uur en start iedere vrijdag om 14.00 uur en iedere zaterdag om 13.30 uur of 15.00 uur. Ckaarthouders krijgen tot en met 31 december 2017 25% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 15,-. U wordt verzocht vooraf online te reserveren door het invullen van het formulier op de website. Hierbij geeft u uw voorkeur aan voor de museum proeverij basis op vrijdag of op zaterdag en het gewenste tijdstip. Onder het kopje bijzonderheden vermeldt u uw Ckaart nummer. Meer informatie over de proeverij en uw online reservering vindt u op www.robbersenvandenhoogen.nl.

Art & Coffee bij Galerie De Burgerij in Vorden

Art & Coffee bij Galerie De Burgerij in Vorden


Galerie De Burgerij stelt per jaar vijf à zes verkoopexposities samen van werk van hedendaagse, professioneel werkende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het kunstaanbod, de inrichting, het prachtige licht en de bloemrijke beeldentuin ontvangen keer op keer veel lof. Onder het genot van een kopje Javaanse koffie, vers gemalen en in de Achterhoek gebrand, kunt u genieten van de verrassende exposities van figuratieve en non-figuratieve kunst. In de bloemrijke beeldentuin achter de galerie vindt u de koffie- en theeschenkerij. De zomerexpositie van zondag16 juli tot en met zondag 20 augustus laat autonome Finse Glaskunst zien van Marja Hepo-aho en Kari Alakoski. Marja combineert de schoonheid van glas met steen op sublieme wijze en in de glaskunst van Kari ontspringen buitengewoon geraffineerde patronen. Daarnaast zijn gestapelde glassculpturen te zien van Linda van Huffelen (Schipborg) en glasobjecten van Mary Quarles van Ufford (Vorden), beiden passen glasfusie toe. Vorden is prachtig gelegen in het coulisselandschap van de Achterhoek, centraal gelegen tussen de nieuwe musea in Zutphen, Gorssel en Ruurlo (musea voor Modern Realisme). Ckaarthouders krijgen vanaf zondag 16 juli gratis toegang en versgemalen Javaanse koffie op vertoon van een geldige Ckaart in de galerie. Kijk voor meer informatie op www.deburgerij-vorden.nl.

Thema vaartocht Boomkwekerijmuseum: Ckaarthouders € 2,50 korting

Thema vaartocht Boomkwekerijmuseum: Ckaarthouders € 2,50 korting


Boskoop staat bekend om z'n vele waterwegen, die hebben alles te maken met de sierteelt die hier al sinds eeuwen plaatsvindt. Vroeger ging het vervoer van al die jonge boompjes immers per boot. Het Boomkwekerijmuseum vertelt u alles over de geschiedenis van dit prachtige vakmanschap. Boskoop is tot op de dag van vandaag om deze reden bekend in de hele wereld! Kom in de zomer ook eens zo'n boottocht maken, op de 1e zaterdag van de maanden juli, augustus en september kunt u deelnemen. De vaartocht gaat onder andere naar een kwekerij met geneeskrachtige planten en terug in het museum kunt u genieten van een heerlijke lunch en een bezoek aan de tentoonstelling "Een Groene Apotheek - geneeskracht uit boom en plant". De kosten van de thema vaartocht bedragen speciaal voor Ckaarthouders € 12,50 (reguliere prijs € 15,-). Aanmelding voor de vaartocht kan telefonisch via het VVV op telefoonnummer 0172-214644, geef aan dat u een Ckaart heeft. Kijk voor meer informatie op www.boomkwekerijmuseum.nl.

10% korting op 3 daagse cursus bronzen beelden maken

10% korting op 3 daagse cursus bronzen beelden maken


U kunt met korting een drie daagse cursus bronzen beelden maken volgen. De cursus wordt gegeven bij bronsgieterij Flassh in Balk door de ervaren beeldend kunstenaar Peter IJsseldijk. In 3 dagen worden alle onderdelen om een bronzen beeld te realiseren behandeld. U leert de basistechnieken, een wassen beeld te maken, het aankanalen, het gereed maken van het beeld voor het gieten, het invormen, het afwerken en het patineren van het bronzen beeld. Nadruk wordt gelegd op het maken van een beeld met uw eigen "signatuur". Met een geldige Ckaart krijgt u 10% korting op de cursusprijs van € 250,-. Voor informatie en het aanmelden voor de cursus gaat u naar de website www.art-point.me.

Nostalgische bootexcursie Rotterdam-Kinderdijk

Nostalgische bootexcursie Rotterdam-Kinderdijk


Door zijn unieke ligging is Rotterdam sinds jaar en dag "de Poort van Europa". Wij gebruiken deze Poort om u vanuit het Hart van deze voormalige culturele hoofdstad, de "Boompjeskade", welkom te heten aan boord van het nostalgische passagiersschip "Nehalennia" voor een wel heel bijzondere vaartocht naar Kinderdijk. De 19 authentieke molens van Kinderdijk zijn door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Cultureel Erfgoed en dus een bezoek meer dan waard. U vertrekt om 12.00 uur en de bootexcursie duurt ongeveer vier uur. Als Ckaarthouder krijgt u met maximaal 4 personen van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 30 juni 2017 20% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 17,50. U dient vooraf telefonisch te reserveren via het nummer 06-55826463. Ter plaatse is enkel contante betaling voor deze nostalgische bootexcursie mogelijk. Meer informatie vindt u op www.rebus-info.nl.

50% korting op entree Museum Bredius Den Haag

50% korting op entree Museum Bredius Den Haag


Museum Bredius is gehuisvest in een monumentaal 18e-eeuws woonhuis aan de hofvijver, heringericht als woonhuis van dr. Abraham Bredius (1855-1946). Bredius was een bekend kunstkenner (twintig jaar directeur van het Mauritshuis) en verzamelaar, die zijn collectie aan de gemeente Den Haag heeft gelegateerd. Deze omvat een breed overzicht van de 17e-eeuwse schilderkunst, waarin naast de grote namen Rembrandt, Jan Steen en Van Ostade ook vele kleine meesters in allerlei genres vertegenwoordigd zijn. Dr. Abraham Bredius was de eerste echte Nederlandse kunsthistoricus. Hij heeft het vak niet gestudeerd, maar er door zijn onderzoek in archieven en collecties in heel Europa mede de wetenschappelijke grondslag voor gelegd. Zijn naam is voor altijd verbonden met het werk van Rembrandt, dat hij voor het eerst volledig in kaart bracht, en van Jan Steen. Zijn eigen en ook door hem zelf ontdekte Vermeer, de Allegorie op het geloof, hangt nu in het Metropolitan Museum in New York. U ontvangt als Ckaarthouder op vertoon van uw geldige Ckaart aan de kassa 50% korting op de oorspronkelijke toegangsprijs van € 6,-. Meer informatie vindt u op www.museumbredius.nl.

BLIJF OP DE HOOGTEElke week komen er Ckaart aanbiedingen bij. Blijf eenvoudig op de hoogte via de nieuwsbrief.


Neem een abonnement op de nieuwsbrief

PROFITEER VAN ALLE VOORDELEN


Ckaart
De Ckaart kan u al gauw vele tientallen tot honderden euro's voordeel opleveren.


Bestel 'm nu met korting!